Bu bilim insanları deneysel çalışmaları sırasında ya da geliştirdikleri icatlarla bu gün kullanılan pek çok teknolojinin yayılmasını sağladılar. Önemli araştırmalarla günümüzdeki pek çok gelişmeye önayak oldular. Ancak yaptıkları çalışmalar bu araştırmacıların hayatına mal oldu.
Kanatlı planörler ve kuşlardan ilham alarak geliştirdiği kanat çırpan uçak modelleri ile deneyler yapan Lilienthal, 1896 yılında bu deneylerinden birinde planöründe meydana gelen bir problem ile yere çakılır. Omurgası kırılan ve durumu ağır olan Lilienthal, kazadan sonra sadece 1 gün daha yaşayabilir.
Radyoaktivite üzerine yaptığı çalışmalar ile hem 1903, hem de 1911 yılında Nobel Ödülü alarak iki Nobel Ödülü kazanan ilk bilim insanı olan Marie Curie, polonyum ve radyum elementlerini de keşfeden kişidir. Ne var ki o dönemlerde radyoaktivitenin zararları bilinmediğinden Curie'nin adını tarihe altın harflerle yazdıran buluşları, aynı zamanda onun sonu olmuştur.
Endüstrinin gelişmesinde önemli bir rol oynayan baskı makinelerinin ilk modern versiyonlarından birini geliştiren William Bullock, 1867 yılında bu makineler sebebi ile hayatını kaybeden ya da sakat kalan pek çok işçi ile aynı kaderi paylaşmış ve ayağının makineye sıkışması sonucu hayatını kaybetmiştir.
1772 yılında Freminet ilk oksijen tüpünü icat etti ve bunu kendisi denemek istedi. İcadına güvenip suya dalan mucit ilk dakikalarda başarılı buluşunun sevincini yaşasa da tüp tam olarak çalışmadığından boğularak can verdi.
Reichelt aslında bir terzi. 1912 yılında paraşüte dönüşebilen bir elbise yaptı ve bunu denemek için Eyfel Kulesi’ne çıktı. Arkadaşları ve ailesi onu uyardı ancak dinlemedi. Kulenden atladı. Feci şekilde can verdi.
Kendisi hidrojenle şişirilmiş bir balonla ilk defa Manş denizini geçmeyi başaran bir havacı. Gazlar üzerine çalışmalar yaptıktan sonra sıcak hava balonlarıyla deneyler yapmaya başladı. İlk balon yolculuğu deneyinde başarılı olmuş olsa da ikinci deneyinde balonda yangın çıkması sonucunda hayatını kaybetti.